Konservikarbid
Läbimõõt 99 mm
- Alt valtsitud konservikarbid 325g ja 400g.
- Alt kumerad konservikarbid 250g ja 325g.
Komplektis easy open kaan ja karp.
Kaan on topelt lakitud, mis kannatab pikemat kaanetust ning ei tekita hiljem serva roostetust.
Peale kaanetust on võimalik karbid torni laduda nii, et naad püsiksid kindlalt liikumatuna ja kaane avamisklamber ei jää segama ülemist karpi.
100 tk kastis või 4200 tk alusel 325g karpe
Konservikarbid.
Kasutada võib vaid üksnes toiduga kokkupuutumiseks ettenähtud materjale ja esemeid. Nende nõuetele vastavuse kohta peavad toidukäitlejal olema tõendusdokumendid. Liha- ja kalakonservide valmistamisel kasutatakse põhiliselt metalltaarat, puu- ja aedviljakonservide valmistamisel klaastaarat. Konservide valmistaja valib tootekohase sobiva taara ning jälgib tootespetsifikatsioonis toodud näitajaid (nt metallkarpide sobivus olemasoleva kaanetamisseadmega).
Metallkarbid jaotatakse järgmiselt:
1) kolmeosalised metallkarbid koosnevad valtsimise/keevitamise teel ühendatud korpusest ja valtsimise teel ühendatud põhjast;
2) kaheosalised metallkarbid on stantsitud karbid, millel ei ole korpust põhjaga ühendavat õmblust.
Metallkarbid valmistatakse valge- või mustplekist. Kasutatakse ka alumiiniumsulameid, kroom- ja alumiiniumplekki. Valgeplekk on mõlemalt poolt kaetud tinakihiga kuumutus- või elektrolüütilisel meetodil. Mustplekk kaetakse mõlemalt poolt lakikihiga. Konservitaarast, sh selle katmiseks kasutatud lakist ei tohi toitu erituda nende koostisosi koguses, mis võib ohustada inimeste tervist, põhjustada toidu koostises vastuvõetamatuid muutusi või selle organoleptiliste omaduste halvenemist. Lakk peab katma pleki ühtlase kihina, olema keemiliselt vastupidav ega tohi muutuda steriliseerimise ajal. Konservitaara sisepinna korrodeerumine oleneb toote happesusest, tootes sisalduvate hapete keemilisest koostisest ja õhuhapniku olemasolust. Korrosiooni kiirendavad kloori-ioonid. Konservitaara välispinna korrosiooni soodustab niiskuse kondenseerumine konservitaara pinnal. Korrosioon kiireneb tunduvalt, kui õhu suhteline niiskusesisaldus on üle 75% või väliskeskkonna temperatuur kõigub suurtes piirides. Konservitööstuses kasutatakse ka alumiiniumtaarat, mis on hästi stantsitav. Alumiiniumi kasutatakse põhiliselt kergesti avatavate kaantega metallkarpide valmistamiseks.
https://alpina.ee/tootekategooria/tarvikud-ja-abimaterjalid-2/