K series

Viimasel ajal sagenenud listeeria Listeria monocytogenesis puhangud panevad toiduainetetööstusi üha enam rasketesse olukordadesse. Pesu ja desode teostamisel tuleb neid toiminguid väga põhjalikult ja süvitsi teha. Kahjuks aga ei õnnestu alati tavameetoditega hävitada listeeriabaktereid, mis võivad asetseda näiteks elementaarsetes lõikusnugades tera ja käepideme sisemuses. Kasutuses olnud nugadel tekivad tihti sinna mikropraod ja lõhed, tera ei ole 100% kontaktis käepideme plastikvaluga.

Mida kiiremini ettevõtte keskkonnas listeeriast lahti saame, seda parem. Kui ettevõte ei ole fikseerinud, et nende keskkonnas on listeeria leitud või ei ole sellesse tõsiselt suhtunud, siis bakter võib moodustada biokirme ja siis on seda juba väga keeruline hävitada. Bakter leiab ettevõttes teatud niši, püsib seal väga kaua ja muutub resistentsemaks ja virulentsemaks.

Et seda kõike ennetada, pakume steriliseerimiskeskuseid peentarvikutele . K SERIES Diptych. Siia kuuluvad lõikusnoad, noakorvid, erinevad masinate lõiketerad, hakklihamasinate restid, metallkindad, põlled jne. Steriliseerimiskeskusega saab varakalt tõkestada bakteri levikut kui ka juba hilisemas faasis hävitada bakterit väikestelt ja keerulistelt kohtadelt.

Steriliseerimiskeskus on elektrooniliselt juhitav, reaalajas analüüsiv seade, millega on võimalik hävitada erinevaid baktereid nagu listeeria, salmonella, E-col ehk kolibakter jms. Lisaks sellele asendab steriliseerimiskeskus ka pesuseadet, sest samas seadmes toimub ka tarvikute pesu. Kuna seadme tööprotsess ei ole pikk, vaid kestab maksimaalselt 15 minutit, siis on lihtne teha pesu- ja steriliseerimiseprotsesse ka tööpäeva sees, näiteks lõunapauside ja pikemate puhkepauside ajal.

Tavalised veega sterilisaatorid ei asenda steriliserimiskeskust. Steriliseerimiskeskusi on erineva suurusega, mis annavad võimaluse ühe korraga steriliseerida kogu osakonna noad ja tarvikud, samas jätta need peale tööd suletud keskkonda.